Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın muayyen bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.

Bir diğer şart ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir el olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan fazla olmaması gerekir.

Tüm yangın kasası ve kanatları güçlü lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da bapnın üzerinde tutulabilir. Böylece montajdan sonra örgülabilecek sıva onarımı ve boya davranışleri yüz kapılar zarar görmez.

 Yangın merdivenleri içeriden yahut dışarıdan binalabilmektedir. Autardan yapılan merdivenler elan azca maliyeti ve arsa kaybının elan azca olmasından dolayı elan çok tercih edilmektedir.

Içki yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, kadeh malzemesinden yapılmıştır ve ekseriya çağcıl binalarda kullanılır.

Yangın Kapısı omurga amacı insanların mazarrat görmeden binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında tütün ve alevlerin başka alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği üzerine size bilim verecektir.

Bunlar kabilinden sima trafiğinin fazla ve asayiş zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları kullanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki yapılarda binanın dışında Yangın Kapısı bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları ülke izni alabilir.

Binaların yangından korunması ile ilişkin ele allıkınan kanuni prosedürlerin içerisinde yangın kapıları yönetmeliği bile belde hileır.

Yangın kapısı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar olağan kapı kolu kabil olur.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı doğruca itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı ürkü ekip şeklindedir. Tehlikeli durumlarda kullanılacağı midein oldukça çalışmalevsel şekilde hizmet yapmalıdır.

Yangın bapları yangın çabucak, binalarda taksimmler arası yangın intikalini belli başlı bir gün aralığında engellerken aynı anda insanların geçişine imkân sağlayan baplardır.

Report this wiki page